Oude wijn in nieuwe zakken: de iPhone SE is qua design vrijwel identiek aan de iPhone 5 uit 2012

Als je denkt dat Apple maandag een baanbrekende vernieuwende iPhone SE gaat lanceren dan moeten we je qua design toch een beetje teleurstellen. De iPhone SE is volgens de laatste geruchten niets meer en niets minder dan een opgepimpte iPhone 5s uit 2013.

De iPhone SE ziet er dus niet uit als een kleine uitvoering van de iPhone 6 uit 2014 maar heeft alle kenmerken van de allereerste iPhone 5 die Apple in 2012 introduceerde. De hoekjes zijn misschien iets meer afgerond maar dan heb je het wel gehad.

De vernieuwing zit vooral aan de binnenkant van de nieuwe 4-inch iPhone. Een A9 processor, M9 (Siri) chip, NFC chip voor Apple Pay wat nog niet werkt in Nederland maar de WiFi en de mobiele verbindingen zijn wel van deze tijd. De iPhone SE heeft een 12 megapixel camera aan boord en is in staat om 4K video te registreren.

De iPhone SE is vanaf volgende week vrijdag te koop in de kleuren zilver, goud, spacegrijs en roségoud in 16GB en 64GB versies. De adviesprijs in de Verenigde Staten is $450 zodat we hier een prijs kunnen verwachten vanaf €475. Geen iPhone 6s mini dus maar wel een opgepimpte iPhone SE.

Maandag weten we meer want dan gaat Apple om 18:00 uur (vanwege de zomertijd in de VS) de iPhone SE, iPad Pro “mini” en nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch introduceren. Of Apple nieuwe horloges gaat introduceren is niet duidelijk maar ze zijn in Nederland en België wel voor het eerst in de uitverkoop.
tekening