OS X Yosemite 10.10.2 en iOS 8.1.3 zijn nu beschikbaar

Apple gaf zojuist iOS 8.1.3 vrij die de onderstaande problemen verhelpt en daarnaast zorgt voor een stabieler systeem met verbeterde prestaties.

  • Er is minder opslagruimte nodig om software-updates te installeren
  • Oplossing voor een probleem waardoor sommige gebruikers hun Apple ID-wachtwoord niet konden invoeren voor Berichten en FaceTime
  • Oplossing voor een probleem waardoor Spotlight niet langer apps in de zoekresultaten weergaf
  • Oplossing voor een probleem waardoor multitaskinggebaren niet werkten op de iPad
  • Nieuwe configuratie-opties voor standaardtoetsen in het onderwijs

ios8
Daarnaast verscheen ook de OS X 10.10.2 update die WiFi en beveiligingsproblemen oplost. Veel Mac gebruikers hadden de afgelopen tijd te maken met een spontaan verbroken WiFi signaal, dat schijnt nu opgelost te zijn. Daarbij klaagden gebruikers ook over de langzame verbindingen via WiFi, die zijn volgens Apple nu ook opgelost.

Google heeft vorige week een proof of concept online gezet waarmee kwaadwillenden een beveiligingsprobleem in OS X Yosemite kunnen misbruiken en zelfs root-toegang kunnen krijgen. Dat probleem heeft Apple nu ook opgelost, inclusief andere kwetsbaarheden.

Tot slot zullen gebruikers van Bluetooth hoofdtelefoons na de update merken dat de synchronisatie van audio en video ook beter ook is geworden. iCloud documenten zijn na de update te browsen via de Time Machine user interface en dat is vooral handig voor iedereen die gebruik maakt van Apple’s backup systeem.
yosemite