Opsporing Verzocht: Man koopt iPhone 6 Plus in Hilversum en betaald met vals geld

Pascal uit Hilversum had begin deze week zijn iPhone 6 Plus te koop aangeboden via Marktplaats. Niets bijzonders want dat doen duizenden mensen en als je een beetje oplet dan gaat dat ook vaak goed. Bij Pascal ging het afgelopen maandag helaas mis. Aan de hand van zijn advertentie nam een man die zich Patrick noemt telefonisch contact met hem op via nummer: 0684420064. Patrick kwam via de telefoon beleefd over en was in de buurt en kon de iPhone 6 Plus meteen van hem overnemen.

Pascal heeft liever geen Marktplaats bezoek over de vloer maar omdat de man normaal ABN sprak heeft hij toch ja gezegd. Het voelde niet helemaal lekker maar lang kon hij er niet bij stil staan omdat koper Patrick al weer belde omdat hij het huis niet kon vinden. Hij was al in de straat en kon het huis niet vinden. Niet veel later betaalde de koper de iPhone 6 Plus met geld wat hij volgens zijn zeggen weer had verdiend om spullen te verkopen om de iPhone 6 Plus te kunnen kopen. Pascal gaf hem zelfs nog 50 euro korting en na een handdruk vertrok de man weer.

Pascal pakt het geld en merkt dat de biljetten toch wat vreemd aanvoelen. Bij beter licht ziet hij dat het watermerk er wat vaag uitziet op de biljetten. Toen hij de briefjes vergeleek met een biljet uit zijn portemonnaie bleek zijn voorgevoel juist te zijn. De biljetten waren vals.

Pascal wil graag via deze weg iedereen waarschuwen voor de onderstaande persoon die met vals geld spullen koopt. Als je hem herkent wil Pascal graag de briefjes die hij inmiddels heeft ingeleverd op het politiebureau weer terugruilen voor zijn iPhone 6 Plus. Zelfs de agent die de aangifte heeft opgenomen was onder de indruk van de kwaliteit van het vals geld. Hij zou er ook zo ingetrapt zijn….

Pascal is niet de enige die dit afgelopen week is overkomen. Een 19-jarige inwoner van Emmeloord is afgelopen week op dezelfde manier opgelicht.

Moraal van dit verhaal is dat er in dit land helaas mensen rondlopen die je willen oplichten, bestelen of belazeren. Als je zaken doet via Marktplaats controleer dan het geld, neem een video op van de koper die kan je achteraf als alles ok is ook weer wissen, schrijf het nummerbord op van de auto waar de koper mee komt of gebruik de gratis app van De Nederlandsche Bank.

De man is een dertiger die een geel/groene Ford Fiesta gebruikt als vervoersmiddel. Hij noemt zich Patrick, is 1.70 lang en kalend.
vals-geld