Opsporing verzocht: 30 gestolen MacBooks

“In de nacht van 15 januari j.l. is in de Piter Jelles Montessori school in Leeuwarden ingebroken en zijn 30 witte MacBooks gestolen. Het opvallende van deze MacBooks is dat de school hun naam, serienummer e.d. in de laptops hebben laten laseren. Dit gelaserde nummer is NIET te verwijderen. Een ieder die een dergelijk apparaat dus zal kopen met of zonder weggevijld nummer zal dit zien aan de beschadiging die het verwijderen hiervan met zich meebrengt.

Van deze school uit worden de laptops niet verkocht! Een ieder die een dergelijke MacBook met zo’n gelaserd nummer heeft gekocht, wordt dan ook verzocht om contact met de politie op te nemen om zo de verkopers en misschien wel de dieven te achterhalen.”

Update:

Bij One More Thing zijn anonieme tips binnengekomen over de gestolen MacBooks van de Piter Jelles Montessori school.

Op donderdagavond 29 januari heeft een man in Club Noa in Leeuwarden MacBooks aangeboden voor 400 euro aan studenten. De MacBooks waren voorzien van tekst en/of nummer van Piter Jelles Montessori. De man suggereerde dat hij er nog 20 had.

Club Noa wordt veel bezocht door studenten van de Stenden Hogeschool en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Ben jij daar student en ken je medestudenten die voor weinig een MacBook hebben gekocht, laat dit dan weten. Weet je meer, neem dan contact op met OMT.

Einde opsporingsbericht.

Via: One More Thing