Opheffen exclusieve verkoop iPhone is goed voor Apple

Doordat er nu meerdere telecom providers in Frankrijk de iPhone mogen verkopen is de verkoop van de iPhone enorm gestegen. Het marktaandeel van de iPhone in Frankrijk steeg van 21% in het eerste kwartaal naar 32% in het derde kwartaal. De nieuwe leveranciers van de iPhone Bouygues Telecom en SFR zijn goed voor een verdubbeling van de verkoop van de iPhone in Frankrijk. In Europa is Frankrijk de grootste afnemer van de iPhone. In het derde kwartaal zijn er  600,000 verkocht.

De verwachting is dat de verkoop van de iPhone in Engeland ook enorm zal stijgen nu meerdere providers de iPhone mogen verkopen. O2 was de exclusieve leverancier van de iPhone maar sinds kort mag Orange de iPhone ook verkopen. Op de eerste dag verkocht Orange 30,000 iPhones. Vodafone gaat begin 2010 de iPhone ook verkopen in Engeland.

Apple heeft in verschillende landen exclusieve deals gesloten met mobiele providers. In Nederland is de iPhone officieel alleen te koop via T-Mobile. Het opheffen van de exclusieve verkoop van de iPhone is dus goed voor Apple maar de vraag is of Apple de toelevering van de toestellen wel aan kan. Voor de iPhone 3GS is 5 maanden na de release in verschillende landen nog steeds een wachtlijst.

france

Bron: Electronista.com