Opera Mini voor de iPhone ingediend in de App Store.

Opera heeft vandaag de Opera Mini  voor de iPhone ingediend bij Apple voor goedkeuring in de App Store. De browser is zes keer sneller dan de standaard Safari browser van de iPhone, het bladeren door webpagina’s gaat zeer vloeiend en de interface van de Opera mini applicatie werkt ook prima. Er zit alleen geen pinch-to-zoom functie in. Het werkt maar de vraag is nu of Opera langs het goedkeuringsproces van Apple komt. Dit omdat de Opera browser de functionaliteit van de Safari browser zou kunnen overnemen en dat mag niet van Apple.

De compressie technologie van de Opera mini browser is beter dan de standaard Safari browser volgens Opera, omdat het rijk opgemaakte websites niet eerst moet gaan renderen. De Safari browser doet dat wel. De Opera browser maakt gebruik van een eigen binaire weergave van de website en laat eigenlijk geen HTML zien. Dit verschil tussen de twee browsers maakt de Opera browser uniek en geen kopie van de bestaande Safari browser van Apple en dus kan de browser gewoon worden toegelaten tot de App Store volgens Opera.

Opera gaf eerder dit jaar aan dat als Apple de Opera Mini browser voor de iPhone niet toelaat in de App Store de Opera mini browser dan beschikbaar komt via het jailbreak circuit.