Op een 4-inch iPhone 5se met de technologie van nu zit echt niemand te wachten

Deze week gaat Apple de kwartaalcijfers bekend maken. Wij verwachten wederom gigantische cijfers omdat ook de december verkopen in deze getallen zijn verwerkt. KGI’s analist Ming-Chi Kuo kijkt al weer weer wat verder en laat investeerders in het aandeel Apple weten dat de release van een iPhone 5se of een iPad Air 3 niet zal zorgen voor grote verkoopcijfers.

Logisch want wij kunnen ons ook niet voorstellen wie er opgewonden raakt van een 4-inch iPhone 5 met de technologie van nu. Een iPhone 5s met de technologie van een iPhone 6s is niet heel erg vernieuwend tenzij de prijs enorm afwijkt maar dat is niet des Apple’s.

Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple in het afgelopen kwartaal 77 miljoen iPhones heeft verkocht en denkt dat het aantal verkochte iPhones in het eerste kwartaal van dit jaar instort met 44.2% tot 43 miljoen stuks. Dat heeft te maken met de slechte verkoop van de iPhone 6s volgens Kuo. Zijn prognose voor het tweede kwartaal van 2016 is na de release van de 4-inch iPhone in maart niet veel hoger met 42-45 miljoen stuks. Je kan daaruit opmaken dat er niet veel mensen zitten te wachten op een 4-inch iPhone met de technologie van nu. Kuo is wel optimistisch over de nieuwe MacBooks die Apple dit jaar gaat introduceren. We zijn benieuwd…

Gene Munster van investeringsbank Piper Jaffray liet de afgelopen week weten dat hij verwacht dat het aandeel Apple 50% gaat stijgen na de introductie van de iPhone 7.
echt niet