iPhone 4 zonder hoesje en T-Mobile = onbereikbaar

Meest gestelde vraag over de iPhone 4 die we nog steeds horen is of de Death Grip wel zo erg is. Wat ons opvalt is dat je bij een stabiel en goed 3G netwerk nauwelijks ergens last van hebt. De problemen beginnen in gebieden waar geen of slecht 3G ontvangst is. Bij ons in Delft is zo’n gebied waar al jaren alleen maar GPRS te krijgen is via het T-Mobile netwerk, en ja je kan hier gewoon met euro’s betalen en er komt koud en warm stromend water uit de kraan en er is elektrisch licht.

Op het moment als je de iPhone 4 aan de linkerkant aanraakt verdwijnt het GPRS signaal en na zo’n 10 seconden ben je onbereikbaar en zie je de Geen Service melding. Dat de iPhone 4 hier last van heeft is geen nieuws maar wat wel lastig is dat wanneer je de iPhone 4 alleen maar in je hand vasthoudt  het signaal verdwijnt zonder dat je het in de gaten hebt en dat je dan ook onbereikbaar bent. Een hoesje voor de iPhone 4 is dus voor iedereen onmisbaar wil je nog enigszins bereikbaar zijn.

Ter illustratie hebben we een video gemaakt van het probleem. Het laten verdwijnen van het signaal hoeft niet via een Death Grip, alleen het aanraken van de antenne is al voldoende om het signaal volledig te laten verdwijnen. We hebben dit inmiddels kunnen testen met 3 iPhones 4 op het T-Mobile netwerk en die hebben allemaal last van de “soft” grip. Dat de iPhone 4 antenne een ongelofelijke design fout heeft is nu wel duidelijk.