Online versie Microsoft Office voor de iPhone in juni 2010

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de Office 2010 suite vanaf juni 2010 beschikbaar is voor de iPhone en o.a. ook de Blackberry . Er komen twee versies een zogenaamde “cloud” versie (Web App) die gratis online beschikbaar zal zijn en een betaalde variant die alleen werkt met Windows Mobile 6.5. Via de online versie is het alleen mogelijk om Word, Excel, Powerpoint en OneNote documenten bestanden te bekijken met de iPhone 3G en 3GS. Het bewerken van documenten is niet mogelijk.

Wil je documenten bewerken dan moet je Office Mobile 2010 gebruiken wat alleen werkt met Windows Mobile 6.5. Deze treurige aankondiging van Microsoft heeft waarschijnlijk te maken met de competitie van Apple en Google. Helaas snapt Microsoft nog niet dat het Windows Mobile 6.5 platform ingehaald zal worden door het Android platform, de Blackberry en de iPhone.

Onlangs bleek ook dat het aandeel Windows Mobile is ingestort. Het aandeel van smartphones met Windows Mobile is op dit moment 7,9 procent. Het iPhone besturingssysteem (iPhone en iPod touch) 17,1 procent, Blackberry 20,8 en Symbian heeft een marktaandeel van 44,6 procent. Android de grootste concurrent van het Windows Mobile besturingssysteem heeft een marktaandeel van 3,5 procent. De verwachting is dat smartphone fabrikanten in 2010 volledig zullen overstappen naar het Google Android besturingssysteem.

Als je Office documenten wil bewerken op je iPhone gebruik dan Documents To Go of het gratis Google Docs.

aa

Bron: ZDNet