Onderdelen witte iPhone 4 uit Foxconn fabriek te koop

De zeventien jaar oude Fei Lam uit New York heeft goede contacten in China en wist eenvoudig contact te leggen met medewerkers van de Foxconn fabriek in China waar Apple de iPhone 4 laat produceren. Via zijn Chinese contacten wist hij een luchtbrug op te zetten met onderdelen van de witte iPhone 4 die niet te koop is vanwege productie problemen. Via zijn website kan je onderdelen en een beschrijving bestellen om voor $279 een zwarte iPhone 4 om te bouwen naar een witte iPhone 4.

Zijn luchtbrug is een succes want inmiddels heeft de tiener al voor $130.000 aan onderdelen verkocht en dat bleef niet onopgemerkt want zijn ombouw pakketjes waren zelfs al op CNN te zien. Die exposure was waarschijnlijk iets teveel van het goede want Lam heeft inmiddels een brief van een privé detective ontvangen die werkt voor bedrijven die imitatieproducten bestrijden vanwege de schending van het copyright.

In de brief staat dat de onderdelen die hij verkoopt waarschijnlijk nep zijn of gestolen zijn uit de Foxconn fabriek. In de brief staat ook dat de verkoop van de onderdelen kan leiden tot een geldboete of zelfs celstraf. Lam heeft een advocaat in de arm genomen en dat is wel handig want de boete op de verkoop van gestolen goederen is in de VS $250,000

Onlangs bleek dat Apple de verkoop van witte iPhone 4 onderdelen op eBay ook aanpakt. Verkopers van de onderdelen krijgen een melding dat hun advertenties op verzoek van Apple zijn verwijderd.