Onbruikbare iPhone 3GS nu te koop in Rusland

De recente diefstal van ruim 4000 Mobistar iPhones uit een opslag in België is bijna opgelost. De website iPhones.ru heeft ontdekt dat de iPhones inmiddels worden aangeboden op de Russische markt. Ze worden voor bodemprijzen aangeboden per 100 stuks. De Belgische iPhones zijn standaard simlock vrij maar sinds de diefstal zijn alle IMEI nummers van de toestellen geblokkeerd waardoor ze onbruikbaar zijn. Daarbij moet een iPhone via iTunes op de website van Apple worden geactiveerd voor gebruik.  Een koper van een gestolen iPhone kan op die manier direct via zijn IP nummer worden getraceerd.

De iPhone 3GS is nog niet te koop in Rusland en daarom is de vraag naar het toestel zeer groot. De operators hebben in 2008 een deal gesloten met Apple om 3.5 miljoen iPhones 3G te verkopen binnen twee jaar maar in augustus bleek dat er tot nu toe maar 250.000 iPhones zijn verkocht in Rusland. Dit komt omdat je in Rusland geen korting krijgt op een toestel in combinatie met een abonnement. Een iPhone 3G kost al gauw zo’n $700 dollar. Door de slechte verkoop van de iPhone 3G in Rusland wil Apple geen iPhone 3GS meer leveren voor de Russische markt.

De boefjes hebben hun afzetmarkt dus zorgvuldig verkend alleen zitten ze met een onbruikbaar product. De vraag is of de Russische ondernemers die de gestolen iPhones per 100 kunnen inkopen dat ook weten. Doordat dit bericht al op veel Russische iPhone websites is verschenen zijn de meeste handelaren al op de hoogte van de herkomst van de aanboden iPhones. De handelaren weten ook dat Interpol de IMEi nummers van de iPhones al heeft laten blokkeren op de Russische telecom netwerken.

news-stolen-iphones

Afbeelding via: Touchmyapps.com en bron: iPhones.ru

Zie ook: iPhone verkoop in Rusland een flop