Oh oh Teletubbies: My First iPad App, Doctor Who en GoodFood in de App Store

De BBC is begonnen met het vrijgeven van een aantal iPad applicaties nog net voor de kerst. Het gaat vooral om entertainment waarbij The Doctor Who: The Mazes of Time iPad applicatie nog voor zijn terugkeer op TV op eerste kerstdag bij de BBC te koop is.

De Britse sciencefictiontelevisieserie gaat over een door de tijd reizende avonturier genaamd “The Doctor”geproduceerd door de BBC en was zeer populair van 1963 tot 1989. In 1996 werd geprobeerd Doctor Who nieuw leven in te blazen met een televisiefilm die als een soort pilot moest dienen voor de nieuwe serie die volgende week van start gaat.

De release in The Doctor Who iPad applicatie in de App Store is een nieuwe mijlpaal voor de BBC maar ook voor de fans van de serie:

“Coming to the App Store is a landmark moment for the Doctor Who franchise,” said Robert Nashak, Executive Vice President, Digital Entertainment, BBC Worldwide. “We look forward to bringing users, and fans of the show, an exciting and interactive experience that they will enjoy.”

The Doctor Who: The Mazes of Time iPad applicatie is nu te koop in de App Store voor € 3,99 en er is ook een iPhone versie te koop voor € 2,99

Ook nieuw van de BBC is de Teletubbies: My First App, een applicatie voor baby’s en peuters. Via de applicatie krijgen de kinderen een eerste interactieve ervaring met de Teletubbies. Aangezien de Tubbies alleen maar Oh oh zeggen is dit een van de weinige Engelstalige Apps die ook geschikt zijn voor peuters. Alle Tubbies zitten in de applicatie verwerkt zoals Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, Po en Noo Noo met bijbehorende geluiden en muziek die kinderen al kennen van TV.

De applicatie is door ouders te personaliseren zodat de toegang tot content die mogelijk nog niet geschikt is voor bijvoorbeeld baby’s af te schermen is. Ons lijkt dat bij de Tubbies niet echt nodig maar je weet maar nooit met Tinky Winky.

Teletubbies: My First App HD voor de iPad is te koop voor € 2,99 en de iPhone versie is via deze link te koop voor hetzelfde bedrag.

Tot slot heeft de BBC ook nog een GoodFood iPad en iPhone app vrijgegeven met 175 snelle recepten, een iPad app met 175 gezonde recepten en het totale overzicht van alle BBC App’s kan je via deze link vinden.