Obama wie? iPhone 5 was meest voorkomende Bing zoekopdracht in 2012

Het zit Microsoft niet mee, bijna niemand lijkt geïnteresseerd in de Surface tablet die het bedrijf onlangs lanceerde en de meest voorkomende zoekopdracht via hun eigen zoekmachine, Bing was in 2012: iPhone 5. Daarmee zijn gebruikers van de Microsoft zoekmachine Bing dus voornamelijk geïnteresseerd in Apple producten weet CNN te melden.

Bing publiceerde de meest gezochte nieuws termen van 2012 zojuist en blijkbaar was de iPhone 5 belangrijker dan de verkiezingen in de Verenigde Staten, de olympische spelen of de verwoestende Superstorm Sandy.

De iPhone 5 verscheen in september op de markt en voor de release verschenen er ontelbare geruchten over de nieuwe smartphone van Apple. Die geruchten hebben ongetwijfeld meegeholpen aan de hoge score die de iPhone 5 als zoekterm bij Bing heeft weten te halen. Toch is het schokkend dat Amerikanen een nieuwe iPhone blijkbaar belangrijker vinden dan de verkiezingen in hun land.

Hierbij de top 10 Bing zoekopdrachten van 2012:

1. iPhone 5
2. 2012 elections
3. 2012 Olympics
4. Hurricane Sandy
5. “Honey Boo Boo” reality show
6. “Gangnam Style” dance
7. KONY 2012
8. Academy Awards
9. Kindle Fire HD
10. Facebook IPO

President Obama staat op nummer 46 in de lijst en rivaal Mitt Romney op nummer 43. Apple domineerde de lijst vorig jaar ook al met 5 posities in de top 10 van consumenten elektronica. In de Verenigde Staten heeft Bing een marktaandeel van 16% en het is daarmee na Google (bijna 67% marktaandeel) de meest populaire zoekmachine. En nee Obama gebruikt geen iPhone maar een Blackberry.

Misschien dat hoofdredacteuren van serieuze online media nu ook eens inzien dat tech-nieuws geen geneuzel meer is over een paar nieuwe telefoontjes en een nieuwe computer.