Obama en Romney spekken de oorlogskas met hulp van Square en de iPhone

Een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse verkiezingscampagne is het verzamelen van donaties. Met het geld financieren de partijen niet alleen de campagne maar de presidentskandidaat met het meeste geld wint over het algemeen ook de verkiezingen in de Verenigde Staten.

Het campagneteam van Obama wist bij de vorige verkiezingen nog 750 miljoen dollar op te halen terwijl McCain’s campagneteam maar 170 miljoen in de oorlogskas had.

Dat verzamelen van geld voor de campagne van Obama en Romney gaat inmiddels via Square zodat vrijwilligers de mogelijkheid hebben om donaties op te halen met hun iPhone of iPad. Voordeel is dat de medewerkers in het veld geen risico’s meer lopen om overvallen te worden en de honderden uren die de campagneteams besparen met het tellen van het geld kunnen ze nu weer in de campagne stoppen.

Het Obama campagneteam maakt inmiddels al gebruik van Square maar nog op kleine schaal. Doel is om binnenkort een Obama Square app te lanceren in de App Store zodat alle vrijwilligers geld kunnen ophalen voor de campagne van Obama:
If the Square rollout is successful, and others follow, campaigns could send out armies of volunteers brandishing the Square credit card reader and collecting millions of dollars in micro-payments from political supporters.

Het Romney campagneteam maakte vandaag bekend dat ze ook snel een Romney Square app willen hebben in de App Store en dat ze vannacht al een “beta-test” van de Square app plus betaalsysteem gaan testen tijdens de Florida primary election. Die is overigens live te volgens via CNN.

Er zijn steeds meer oplossingen te koop en in ontwikkeling waarmee je een creditcardlezer aan je iPhone koppelt en zo draadloos transacties kan verwerken.Vooral handig voor markthandelaren en op openlucht aangelegenheden maar inmiddels ook het ultieme device voor prostitutie en drugshandeleren.

Bron: New York Times