NUU MiniKey een case plus toetsenbord voor je iPhone 4

Het NUU MiniKey Keyboard is een case voor je iPhone 4 die voorzien is van een uitschuifbaar toetsenbord. Via een Bluetooth verbinding koppel je het NUU MiniKey Keyboard met je iPhone 4. De NUU MiniKey is voorzien van een oplaadbare accu van 380 mAh waarmee je tot wel 5 uur kan typen. Als je accu leeg is kan je het toetsenbord weer opladen via een USB-poort van een computer d.m.v. de meegeleverde kabel met MicroUSB-aansluting.

In de verpakking tref je de NUU MiniKey aan, een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing en een micro-USB oplaadkabel. Na 4-5 uur opladen is de accu vol en kan je de NUU MiniKey in gebruik nemen. Tijdens jet laden zie je een rood oplaadindicatielampje branden wat vanzelf uitgaat als de accu volledig opgeladen is.

Doordat de NUU MiniKey is voorzien van een uitschuifbaar toetsenbord maakt de case je iPhone 4 wel bijna twee keer zo dik.

Het uitschuif mechanisme van de NUU MiniKey is goed gemaakt en werkt net als bij smartphones die standaard zijn voorzien van een uitschuifbaar toetsenbord. Om het toestenbord in gebruik te nemen schuif je de Aan/Uit-schakelaar linksboven op het toetsenbord naar links. Om een een verbinding te maken zet je bluetooth aan op de iPhone 4 en hou je de paringknop rechtsboven op de de NUU MiniKey vijf seconden ingedrukt. Het statuslampje gaat afwisselend rood en groen knipperen op het toetsenbord en na het invoeren van de pincode die op de iPhone 4 weergegeven wordt kan je het toetsenbord gebruiken.

Het toetsenbord is voorzien van backlight zodat je ook in het donker kan typen. Als je een hoofdletter typt gaat er een blauw indicatielampje branden. Door twee keer op de shifttoets te drukken activeer je de capslock en als je nogmaals op de shifttoets drukt deactiveer je de capslock. Cijfers en symbolen zijn in het groen op de de toesten geprint. Om gebruik te maken van de symbolen of cijfers moet je de functietoets (Fn) ingedrukt houden, ter indicatie gaat het blauwe indicatielampje branden. Met de opdrachttoets (Cmd) kan je gebruik maken van shortcuts zoals Cmd + C om tekst te kopiëren en Cmd + V om tekst te plakken.

Aan de achterzijde van de Nuu MiniKey zit een grote uitsparing voor de camera en de LED flitser van de iPhone 4. Als je de Nuu Minikey 10 minuten niet gebruikt gaat het toetsenbord sluimeren om de batterij te sparen.

De Nuu MiniKey is vooral erg handig voor mensen die onlangs zijn overgestapt van een smartphone van een andere fabrikant met toestenbord naar de iPhone 4. Ook als je niet kan wennen aan het onscreen toetsenbord van de iPhone 4 is het Nuu toetsenbord erg handig. Nadeel is wel dat het je iPhone 4 veel dikker maakt maar je hebt er wel meteen een beschermcase bij.

De kwaliteit van de Nuu MiniKey is goed en de aanslag van de toetsen is ook goed en vergelijkbaar met de toesten van smartphones die standaard zijn voorzien van een (uitschuifbaar) toetsenbord. Handig is ook dat de NUU MiniKey is voorzien van een wisselknop zodat je snel kan schakelen tussen de NUU MiniKey en het onscreen toetsenbord van de iPhone 4. Een korte introductie van de Nuu MiniKey kan je zien in de onderstaande video.

De Nuu MiniKey is o.a. te koop via DigiTrading voor € 69,00

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=tz_1diUDe-M’]