Nu lanceert eerste Nederlandse User-generated content iPhone app

Nu.nl heeft de eerste stand-alone iPhone applicatie in Nederland uitgebracht met het doel om eenvoudig user-generated content in de vorm van foto’s binnen te halen. Nieuwswaardige foto’s komen op de website NU.nl te staan. Je ontvangt daarvoor geen vergoeding. Als Nu.nl de foto’s doorverkoopt aan derden dan is de opbrengst daarvan volledig voor jou.

nu2

De Nufoto iPhone applicatie lijkt erg op de Mobypicture iPhone applicatie en is ook gemaakt door Mobypicture (Tarento Software). Een Nederlands bedrijf wat gespecialiseerd is in het maken van (mobiele) tools voor het het uploaden van foto- en videomateriaal naar sociale (Twitter) netwerken en online platformen.

Uit onderzoek in Amerika blijkt dat 97% van de user-generated content foto’s geen enkele nieuwswaarde heeft maar het gaat natuurlijk om die ene foto die op alle voorpagina’s van alle kranten komt te staan. Mocht je ooit zo’n foto maken dan kunnen wij je aanraden om die niet via de Nufoto iPhone applicatie naar Nu.nl te sturen maar daar eerst telefonisch over te onderhandelen met andere grote Nederlandse nieuws aanbieders. Voor het overige huis, tuin, auto in de sloot en kat in de boom werk is het een leuke iPhone applicatie. Dat soort foto’s sturen wij liever direct door naar Twitter. Niet alleen vanwege de directe interactie met mede twitteraars maar mocht het een nieuwswaardige foto zijn dan is het bereik ook veel groter….

Nufoto is gratis verkrijgbaar via de App Store

nu3

Bron: Nu.web-log.nl