nrc.next app voor de iPad en de iPhone nu in de App Store

De nrc.next nieuwsapplicatie is vandaag in de App Store verschenen. Voor de ontwikkeling van de iPad applicaties vroeg nrc.next eerder dit jaar om hulp via een appcamp op de NRC redactie. De NRC heeft geen budget om een duur bureau in te huren en heeft gekozen voor de input en de hulp van de lezers. Voor lezers de ultieme uitdaging om van je ideeën werkelijkheid te maken. Later dit jaar zal er nog een iPad app verschijnen maar vandaag dus eerst de universele nrc.next applicatie die geschikt is voor de iPhone en de iPad.

nrc.next voor de iPhone

De nrc.next app lijkt in eerste instantie veel op die van NRC Handelsblad maar heeft een andere opmaak met meer foto’s en een iets verbeterde vormgeving. Via de app krijg je toegang tot alle artikelen die in nrc.next verschijnen. Gedownloade kranten zijn offline beschikbaar in het archief van je iPhone of iPad.

nrc.next op de iPad

De vandaag gelanceerde nrc.next app voor de iPad en de iPhone is niet de iPad nieuws-app van de toekomst. De NRC kon daar nog meer wegkomen omdat die al vrij snel een digitale editie voor de iPad beschikbaar had maar van nrc.next hadden we iets geheel nieuws verwacht. Dit is toch meer de NRC applicatie met grotere plaatjes en een andere opmaak, oude wijn in nieuwe zakken. Als krant heb je in 2010 een iPad redactie nodig om vernieuwend te zijn en klaar voor de toekomst en niet een internet redactie die even bestaande content even wat opleukt voor weergave op een iPhone of een iPad. Er zijn inmiddels voorbeelden genoeg uit het buitenland dus echt moeilijk kan het niet zijn.

De nrc.next app is een universele appllicatie die werkt op de iPhone en de iPad. Losse edities zijn te koop voor € 0,79 De eerste keer dat je de nrc.next app koopt krijg je de eerste krant gratis. Bestaande abonnees van nrc.next kunnen de digitale edities gratis krijgen na eenmalige aankoop van de nrc.next app.