NRC iPhone App is nu ook van de Telegraaf

De Telegraaf lanceerde vanmiddag een applicatie via de App Store die na het opstarten vrijwel identiek is aan de NRC applicatie voor de iPhone en de iPad. Verschil zit hem in de prijs per editie. Bij de NRC betaal je €0,79 per krant voor de iPad en de iPhone. Bij de Telegraaf het dubbele voor de iPad editie €1,59 en € 0,79 voor de iPhone editie.

Na het downloaden van de krant is de vormgeving van de applicatie anders dan de NRC applicatie. Het openingsscherm toont de Telegraaf zoals die elke dag van de drukpers rolt, net zoals bij de NRC applicatie maar de onderliggende artikelen worden anders weergegeven, inclusief de regiopagina´s voor de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

De Telegraaf is iedere ochtend vanaf half zes wereldwijd verkrijgbaar en nu ook via de applicatie De Telegraaf krant. Na aankoop van de applicatie kan je eenmalig de Telegraaf gratis downloaden de volgende edities moet je betalen. Elke volgende editie kost voor de iPhone € 0,79 euro en voor de iPad € 1,59 euro. Of de edities voor abonnees net zoals bij de NRC applicatie gratis verkrijgbaar zijn na aankoop van de applicatie is onduidelijk.

De applicatie heeft op dit moment weinig meerwaarde want voor de iPhone is er de gratis De Telegraaf applicatie en voor de iPad is er tevens een gratis De Telegraaf HD applicatie verkrijgbaar.