Notifo nieuw cross-platform voor Push Notificaties

Voor iedereen die verslaafd is aan Push Notifications op de iPhone is er sinds vandaag het gratis Notifo waarmee je in de nabije toekomst ook cross-platform notificaties kan sturen tussen iPhone, BlackBerry en Android gebruikers.

Notifo is op dit moment alleen beschikbaar als iPhone app maar zal binnenkort vooral dienen als cross-platform om berichten te versturen naar andere gebruikers van smartphones.

Met Notifo’s API is het zeer eenvoudig om via simpele code op een website een Push Notificatie service aan te bieden zonder enige kennis van programmeren. Deze oplossing is handig omdat je nu  meerdere Push Notificaties sturen. Op die manier is het ook niet meer nodig om gebruik te maken van verschillende Push Notificatie diensten en de bijbehorende Apps. Als wij een nieuw bericht op onze website plaatsen zou je daar direct een Push Notificatie van kunnen krijgen.

Wanneer je de Notifo App opstart zie je meteen een lijst met notificaties van alle diensten waar je, je voor ingeschreven hebt.

Notifo heeft een Push.ly service opgezet die het mogelijk maakt om vooraf ingestelde mentions in Twitter berichten door te sturen naar je iPhone via een Push Notificatie. Op de Notifo website kan je ook reminders invoeren zodat je, als het moment is aangebroken waarop je een bericht wil ontvangen een Push Notificatie krijgt met een reminder.

Notifo is gemaakt door software ontwikkelaar Chad Etzel, die ook voor Twitter gewerkt heeft en is gratis verkrijgbaar in de App Store

Bron: TechCrunch