NOS Journaal App laat nu ook Politiek24 en Journaal 24 zien

Sommige oplettende iPhone-bezitters hadden het al gemerkt: de NOS Journaal applicatie heeft op 2 februari een update gekregen. De themakanalen Politiek 24 en Journaal 24 zijn nu ook te zien via de applicatie. Dit was eerder al mogelijk voor mensen met een Symbian, Windows Mobile en een BlackBerry toestel maar vanaf vandaag dus ook op de iPhone en iPod Touch.

Volgens de NOS was het niet eerder mogelijk om de themakanalen door te zetten naar een iPhone omdat Apple gebruik maakt van een afwijkend video formaat. Of de themakanalen binnenkort ook te zien zijn op een iPad is onduidelijk. De NOS maakt op dit moment nog gebruik van Flash en Windows media players op de website maar het zou ons niets verbazen als de iPad een succes wordt deze worden ingeruild voor HTML5 Quicktime video die wel te zien is op een iPad en ook nog eens op de iPhone. De NOS Journaal applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store of als update via je iPhone.

De NOS Journaal applicatie werkt het best via een WiFi verbinding:

Via het 3G netwerk zou het ook moeten werken maar via T-Mobile ziet het er zo uit. Dat ligt overigens niet aan de Journaal App…

Via: Weblog NOS nieuwe media