Noir photo maakt van je kleurenfoto’s een zwart/wit foto

Noir photo is een universele iPhone en iPad applicatie waarmee je foto’s uit je filmrol kan voorzien van sepia, zwart/wit, blauwe en groene tinten. Er zijn 6 standaard presets met een standaard kleurentint die je eventueel kan aanpassen met 4 sepia, zwart/wit, blauw of groen tinten.

De intensiteit van een selectie van een foto is met een vignette (zachte rand) te verplaatsen zodat onderwerpen de achtergrond vager worden en een deel van de foto meer op de voorgrond komt. De grootte en de positie van de vignette is eenvoudig aan te passen. De helderheid en het contrast stel je in met de eerste twee “wieltjes” en het derde wieltje is voor onder of overbelichting

De vignette in Noir werkt het beste als je ook een deel van de foto naar de voorgrond wil halen of juist naar de achtergrond wil laten verdwijnen.

Het is met de vignette selectie ook mogelijk om een deel van een foto te laten verdwijnen of slechts een vage selectie te laten zien.

Noir photo is een universele app die geschikt is voor de iPhone 3GS, iPhone 4, derde en vierde generatie iPod touch en de iPad. Noir maakt gebruik van de volledige resolutie van de iPhone 4 en kan foto’s bewerken met een maximale resolutie van 2592 x 2592 pixels. Op de iPad is er een maximale output van 2048 x 2048 pixels.

Noir Photo is gemaakt door Plastic Bullet en te koop via de App Store voor € 2,39 De prijs is wat aan de hoge kant omdat er vergelijkbare applicaties te koop zijn voor minder geld en op het display van een iPhone 4 is het soms lastig om te zien hoe een effect er daadwerkelijk uit gaat zien.