Nissan toont iPhone applicatie voor bediening elektrische auto

Nissan heeft een iPhone applicatie ontwikkeld waarmee gegevens van een nog te lanceren elektrische Nissan auto zijn uit te lezen. Informatie over het niveau van de lithium ion batterij, de resterende laadtijd van een batterij en de kosten om een batterij op te laden. De gegevens zijn allemaal af te lezen op het scherm van een iPhone.

Met de applicatie is ook de verwarming van de electrische auto te bedienen zodat je op een koude dag voordat je vertrekt alvast een aangename temperatuur kan instellen in de auto. Het grote voordeel van deze functie is dat het instellen van de temperatuur gedaan kan worden als de auto nog aan het opladen is via een oplaadpunt. Dit is een besparing voor de levensduur van de batterij omdat het verwarming van de auto veel energie kost.

De applicatie is nog in ontwikkeling net als de electrische Nissan auto die volgend jaar op de markt komt in de Verenigde Staten en Japan. Nissan heeft de applicatie al laten zien maar de auto zal pas aanstaande zondag worden getoond.

Bron: iPhone Alley

nissanproto