Nintendo heeft last van de iPod touch en iPhone games

De Japanse spelletjesmaker Nintendo heeft verlies geleden het afgelopen kwartaal. De vraag is nu of dat komt door de recessie of door de iPhone? Volgens MacDailyNews heeft Nintendo last van de iPhone competitie op de hand-held markt. Voor de iPhone en de iPod touch zijn steeds meer games te koop en ook nog eens stukken goedkoper.

Vandaag kondigde Nintendo een nieuwe versie van de populaire DS serie aan. De DSi LL heeft een groter 4.2 inch beeldscherm waarmee gebruikers ook op het internet kunnen browsen en naar muziek kunnen luisteren. De DSi LL is vanaf 21 november in Japan te koop. Het is nog onduidelijk of en wanneer de DSi LL in Europa te koop is.

Apple verovert ondertussen in sneltreinvaart de portable game markt. Volgens de Wall Street Journal heeft Apple al plannen voor een game console om op die manier de strijd aan te gaan met de Wii, Microsoft Xbox 360 en de Sony Playstation 3.

Apple liet in september weten dat er op dat moment 21,179 games en entertainment titels verkrijgbaar waren in de App Store voor de iPhone en de iPod touch. Voor de Nintendo DS zijn het er 3,680 en voor de Sony PSP 607. De grootste kracht van Apple is nog steeds de prijs die je betaald voor een game voor de iPhone of de iPod touch. De gemiddelde prijs is een paar euro terwijl de software van de concurrentie velen malen hoger ligt. De gemiddelde prijs voor een spel voor de DS en de PSP is al gauw zo’n 30 euro. Het is dus niet zo vreemd dat Nintendo en Sony dalende verkoopcijfers hebben.

Voor een iPod touch van € 180 en 10 games betaal je zo’n 220 euro voor de Nintendo DS van € 150 met 10 games zo’n € 450 en voor de Sony PSP € 180 en 10 games € 480

mario_apple

Bron: Modmyi.com en afbeelding via MyOpera.com