nieuwszender France24 live met een iPhone

France 24 heeft vandaag een gratis iPhone applicatie gelanceerd via de App Store. France24 is een drietalige nieuwszender (Frans, Engels en Arabisch). De zender is in Nederland niet heel erg bekend maar het bereik van de zender is zeer groot en niet zozeer een Europese nieuwszender. Behalve nieuws en actualiteitenprogramma’s maakt France 24 ook programma’s over economie, het weer, sport, cultuur en “art de vivre”.

We hebben de applicatie vandaag getest maar hij is op dit moment niet echt stabiel. Het is wel bijzonder om live te kijken naar de uitzending van France24. Dat werkt overigens alleen via een WiFi verbinding. Wij hebben problemen met het geluid en de applicatie crasht erg vaak.

Het is ook mogelijk om naast de live stream VOD’s te downloaden van het laatste nieuws, economie, cultuur en weer. Wat wij erg missen in de applicatie is een gewone nieuws sectie waar je berichten kan lezen.

De kwaliteit van de live stream is in te stellen via de applicatie in medium, standard, high en highest.

France24 is gemaakt door mobiclip een bedrijf met erg veel ervaring op het gebied van live TV, vod en podcasts. Ze maakten eerder live toepassingen voor de Nokia en de Blackberry.

France 24 live gratis in de App Store