Nieuwe Parrot Bebop Drone met fisheye lens is nog steeds (kinder)speelgoed

Parrot introduceerde vannacht de derde generatie AR Drone met als naam Bebop. Het is een behoorlijke update ten opzichte van de huidige  AR Drone met de mogelijkheid om een Oculus Rift headset te gebruiken en natuurlijk een iDevice. Het hart van de Drone bestaat uit een 14 megapixel camera met een standaard fisheye lens. Door de wijdhoek lens registreer je mogelijk meer dan je uiteindelijk nodig zal hebben en daar heeft Parrot software voor gedacht. Het is mogelijk om later een uitsnede van je materiaal te bepalen. Dit gaat natuurlijk wel ten koste van de kwaliteit van je materiaal.

Parrot Drone

De Bebop heeft geen gemotoriseerde gimbal om de camera te laten bewegen omdat dit ten koste zou gaan van het gewicht en het formaat. Stabilisatie van het beeld gaat digitaal via de ingebouwde sensoren van de camera en software. Via de optionele Skycontroller communiceer je met de Bebop drone tot wel 2 kilometer afstand. De Bebop heeft 4 antennes aan boord met 2.4GHz en 5Ghz frequenties en is ook te besturen via een iPhone of iPad maar dan is het bereik beperkt. Met een Oculus Rift virtual reality headset kan je de Bebop ook besturen vanuit een eerstepersoonsperspectief.

besturing parrot

De 1200mAh gaat 12 minuten mee en dat is niet veel voor een drone die 2 kilometer ver kan vliegen. Het is niet duidelijk wat de Parrot Bebop Drone gaat kosten maar volgens CEO Henri Seydoux moet je denken aan een bedrag tussen de 300 en 1000 euro. We vragen ons af of de Parrot een concurrent is voor de Phantoms van fabrikant DJI die tot nu toe veel betere hardware heeft weten te produceren. De Bebop is vanaf het vierde kwartaal te koop maar moet je net als zijn voorgangers vooral zien als (kinder)speelgoed.

parrot