Videoclip van Robot Koch en Delhia de France is opgenomen met een iPhone 6s Plus, Filmic Pro en veel hulpstukken

Bij de BBC noemden ze het nieuwe album van producer Robot Koch prachtige en vreemde pop muziek uit de toekomst. Het album heeft de titel Hypermoment en van het negende nummer, Dark Waves met componist en zangeres Delhia De France is een videoclip gemaakt met behulp van een iPhone 6s Plus. Philip Schiller deelde de video gisteren via Twitter:  “Dark Waves” Opgenomen met een iPhone 6s:

Wat er dan weer niet bij staat is dat er ook een aantal hulpstukken zijn gebruikt zoals het bijbehorende waterdichte hoesje en de fisheye opzetlensjes van Watershot, een Beastgrip houder plus lenzen voor de shots op het land en Olloclip groothoek lensjes. De montage en nabewerking is gedaan met een Blackmagic DaVinci Resolve. Opgenomen met een iPhone 6s Plus is dus wel een beetje kort door de bocht.

willow

De video is opgenomen en geregiseerd door Sven Dreesbach. Hij won dit jaar veel prijzen op film festivals met zijn korte video Willow creek die is opgenomen met een iPhone 5s, die video gaf vermoedelijk weer inspiratie om de videoclip te produceren.

De app die Dreesbach gebruikte voor opname op zijn iPhone 6s Plus was Filmic Pro vanwege de handmatige instellingen die je kan gebruiken. Het 1080p slow motion video materiaal is voor een groot gedeelte opgenomen met een frame snelheid van 120fps. Tijdens de nabewerking bleek wel dat de H264 video wat extra aandacht nodig had vanwege het dynamisch bereik. Kleurcorrectie was door de goede standaard instellingen van de iPhone 6s Plus nauwelijks nodig. Tijdens de opnames kon Dreesbach vaak slecht te zien wat hij aan het opnemen was vanwege de golven. Toch is hij blij met het eindresultaat wat hij kon maken met weinig middelen en voor een klein budget.

clip

Wij vinden dat de gemiddelde GoPro video er toch een stuk beter uitziet dan het wat “wollige” clipje van Dreesbach, alhoewel het ook wel een beetje zijn stijl is. Hierbij ook de link naar Vimeo waar je Dark Waves nog wat beter kan beoordelen. Wij vinden het toch een beetje zonde dat de clip is opgenomen met een iPhone 6s Plus, dat kan echt veel beter. Het predicaat “stunning music video” wat veel Amerikaanse Apple blogs de clip geven is misschien ook wel wat overdreven. Het album Hypermoment van Robot Koch is te koop via iTunes en die kunnen we je wel aanraden.