Nieuwe iPhone krijgt kleur, verschillende display formaten en is te koop vanaf mei/juni 2013

Vorige maand beweerde analist Peter Misek van Jeffries dat Apple dit jaar een iPhone gaat introduceren die verkrijgbaar zal zijn in 6 tot 8 kleuren. Analist Brian White van Topeka Capital Markets komt vandaag met vergelijkbare informatie maar voegt daar aan toe dat de nieuwe iPhone verkrijgbaar zal zijn met verschillende scherm formaten en dat de nieuwe iPhone al te koop zal zijn vanaf mei of juni:

Our checks indicate that the next iPhone will have more choices for customers. This entails an expansion in both the color patterns and screen sizes with the next iPhone (i.e., likely called the iPhone 5S) that we currently believe will be launched in May/June with certain supply production starting in March/April.

De geruchten over een gekleurde iPhone en een goedkopere variant met een kleiner display zagen we al eerder voorbij komen. Apple is rijkelijk laat met het bedienen van de onderkant van de markt.

mini

De vraag naar een goedkope iPhone zal groot zijn. Net zo groot als de iPad mini die 4 maanden na de introductie nog steeds niet aan te slepen is en ook in Nederland nog steeds zeer slecht verkrijgbaar is.

Het ligt voor de hand dat de volgende generatie iPhone te koop zal zijn in een van de onderstaande kleuren die Apple op dit moment gebruikt voor de iPod.

ipod