Nieuwe iPhone krijgt bescheiden update

Berichten in een forum op een Chinese iPhone fan website gaan al een week of twee over een prototype van de nieuwe iPhone. Een van de forumleden is in het bezit is van een iPhone 2009 prototype. Hij zou het toestel hebben gekregen van een vriend die in de Foxconn fabriek werkt waar de iPhones worden gemaakt. 

Volgens het forumlid gaat het om een herhaling van design en zitten de nieuwigheden voornamelijk in snelheid en niet echt zichtbare updates. De processor in de nieuwe iPhone gaat naar 600 MHZ. De iPhone 3G heeft een 400 MHZ Samsung ARM processor. Het ram geheugen gaat naar 256 MB (nu 128) en dat zorgt ervoor dat de nieuwe iPhone volgens de tipgever aanzienlijk sneller is dan zijn voorganger. 

De nieuwe iPhone krijgt een opslagcapaciteit van 16 of 32 gigabyte en een 3.2 megapixel camera met autofocus. Een screencapture van het forumlid laat een opslag capaciteit van 32GB zien met nog 29.3GB over na het in gebruik nemen van de iPhone. De iPhone 3.0 heeft Apple model nummer, MB717LL.

Het scherm is nog steeds 3,5 inch, 480 bij 320. In de berichten van het forumlid staan wel dubieuze nieuwigheden zoals ingebouwd FM en de schermafbeelding toont AT&T 3.5 als het netwerk. Volgens AppleInsider klopt dat niet omdat AT&T gebruik maakt van ATT3.1

Het forumlid verwijst ook naar de Apple tablet. Die heeft type nummer K48 en daarbij noemt hij een 9.7 inch touchscreen. 

717