Nieuwe iPhone en iPad verschijnen in de zomer van 2013

Digitimes weet te melden dat leveranciers van componenten van Apple een goede start krijgen in het eerste kwartaal van 2013. Dat heeft vooral te maken met de productie van een nieuwe iPad en een iPhone die in het midden van 2103 op de markt zullen verschijnen.

Apple is expected to introduce its next-generation iPad and iPhone series around the middle of 2013, which will boost demand for ICs in particular communications related chips during the latter half of the first quarter, according to the observers. Component orders placed by Apple, which climbed to high levels prior to the iPhone 5 rollout, will rise again between March and April, the observers indicated.

Vorige week verscheen een vergelijkbaar bericht via een andere bron die wist te melden dat de productie van de  iPhone 5S al begin 2013 van start gaat.

Dat er volgend jaar een iPhone 5S op de markt komt ligt voor de hand. Een verbeterde iPad mini lijkt ons ook logisch maar of er ook al een iPad 5 op de markt komt lijkt ons wel heel erg snel.

Dit jaar lanceerde Apple 3 nieuwe iPad varianten, de iPad 3, iPad 4 en de iPad mini. De lancering van de iPad 3 is vermoedelijk te snel geweest want na zo’n 6 maanden kwam Apple al met de iPad 4 op de markt. Een verbeterde iPad 3 waardoor veel kersverse eigenaren van een iPad 3 zich hierdoor toch een beetje bekocht voelen.