Nieuwe iPhone 3.1 firmware is de slechtste update ooit

Vorige week verscheen de nieuwe iPhone 3.1 firmware voor de iPhone. Sindsdien zijn er honderden berichten van mensen waarbij de iPhone spontaan vanzelf uit gaat. Door de home knop en de aan en uit knop ingedrukt te houden kan je de iPhone weer aanzetten. Maar als je pech hebt kan je hem bij T-Mobile inleveren.

Tethering is verdwenen bij veel gebruikers maar niet bij iedereen. In Nederland staat T-Mobile dit niet toe en waarschijnlijk is het daarom uit de Nederlandse 3.1 firmware verdwenen. Als je bij een andere telecom provider zit en wel tethering op je iPhone mag gebruiken heb je dus (voorlopig) een probleem. Vreemd genoeg werkt tethering op sommige Nederlandse iPhones nog wel na een update naar de 3.1 firmware. Bij Apple heeft de iPhone gebruiker geen keus dat doet Apple voor je. De klant is ook geen koning dat is Apple zelf en je mag blij zijn dat je een iPhone bezit. Dat is een beetje het moraal van het tethering verhaal.

Ook gaat bij veel gebruikers de batterij zeer snel leeg. Dit zou kunnen komen door een geheugen lek in de firmware of een applicatie die niet helemaal lekker werkt.

De iPhone werkt na de update ook veel trager dan voorheen en dat is de meest voorkomende klacht. Als je de update nog niet gedaan hebt is het dus beter om te wachten. Je kan op dit moment ook niet meer eenvoudig downgraden naar een vorige firmware versie. Hopelijk komt Apple snel met een update waarin al deze problemen worden verholpen.

fail

Via: TUAW