Nieuwe i-Generation volksziekte is bij de overheid nog steeds onbekend

In 2009 verscheen voor het eerst de term Apping wat staat voor iPhone verslaving. Uit Amerikaans wetenschappelijk onderzoek bleek destijds al dat je al iPhone-verslaafd bent als je niet langer dan 10 minuten zonder een iPhone kan. In april 2010 liet Steve Jobs weten dat de gemiddelde eigenaar van een iPhone 30 minuten per dag gebruik maakt van apps op een iPhone, een jaar later in 2011 bleek uit onderzoek dat het gemiddelde al op 81 minuten per dag lag en als je nu om je heen kijkt kan je wel spreken van een nieuwe volksziekte.

bushokje

Ook in het basisonderwijs worden kinderen gehersenspoeld om gebruik te maken van het nieuwe venster naar de rest van de wereld. Leren en communiceren gaat via een display en we schreven het al eerder kikkertjes en visjes leven in de klas niet meer in een aquarium maar in een iPad net als de cijfers en lettertjes. 

Veel mensen zien de wereld aan zich voorbij trekken via het scherm van hun iPhone en iPad en de tijd die sommige mensen besteden aan sociale media kan je ook niet meer normaal noemen. De video Look Up laat zien dat veel mensen nog wel communiceren met hun volgers op Twitter en FaceBook maar de mensen die er echt toe doen in je leven spreek je nauwelijks meer omdat je alleen nog maar naar beneden kan kijken in het display van je iPhone. Veel iDevice gebruikers komen daardoor in een sociaal isolement terecht. De video Look Up is inmiddels voor veel te veel iPhone en iPad-gebruikers erg herkenbaar en dat is op zijn minst erg te noemen.

Apping is een nieuwe volksziekte onder de huidige i-Generatie. In Nederland is daar nog nauwelijks aandacht voor en dat is zorgelijk. In 2009 waarschuwden wij al dat het veelvuldig gebruik van een iPhone vergelijkbaar is met een narcotica verslaving en inmiddels hebben veel mensen de dagelijkse overdosis al ruim overschreden. Daar kan je lacherig over doen maar wij vinden de Look Up video een goed alternatief voor een Sire spotje over iPhone verslaving.