Nieuwe functies van Ping! de iChat voor de iPhone

Gary Fung heeft de “Blackberry Messenger” voor de iPhone gemaakt. Toen wij het in september ontdekten waren we meteen onder de indruk van Ping! Het blijft wel vreemd dat Apple niet zelf een iChat applicatie voor de iPhone heeft gelanceerd met push notificaties. Daarom is Ping! nu min of meer de iChat voor de iPhone geworden of de BlackBerry Messenger (BBM) voor de iPhone.

Gary Fung, de Canadese software ontwikkelaar van Ping! werkt nog steeds hard om Ping! te voorzien van nieuwe mogelijkheden. In de toekomst kan je met Ping! ook foto’s te versturen, bestanden en er komt een voorziening voor groep chats.

Fung werkt op dit moment aan een sociale netwerk applicatie waarmee iPhone, BlackBerry en Palm Pre gebruikers met elkaar kunnen communiceren. Gebruikers van de drie platformen kunnen dan gratis berichten naar elkaar versturen. Het is nog onduidelijk wanneer de applicatie beschikbaar zal zijn.

Ping! heeft al meer dan 850,000 gebruikers en de gratis versie staat in veel landen nog steeds op nummer 1. Door het gebruik van Push notificaties kan Ping! zich onderscheiden van andere sociale netwerk applicaties, het versturen van berichten is gratis en een berichtje gebruikt zo’n 50 bytes aan data. Volgens Fung verwarren veel mensen Ping! met SMS omdat het gebruik hetzelfde lijkt maar de techniek is anders omdat Ping! geen gebruik hoeft te maken van een telecom provider. De berichten worden via internet verzonden en dat kan met een WiFi, 3G of een EDGE verbinding.

Fung is erg blij dat Apple onlangs zijn Ping! applicatie heeft geselecteerd als aanbevolen applicatie op de hoofdpagina van de  iTunes App Store. Ping! is gratis verkrijgbaar als Lite versie met advertenties maar ook te koop voor € 0,79 zonder advertenties.

WhatsApp Messenger is de grote concurrent van Ping! en is op dit moment ook nog eens gratis verkrijgbaar via de App Store.

fung

Gary Fung de software ontwikkelaar van Ping!

Bron en foto: Toronto Star