Nieuwe componenten in volgende generatie iPhone brengen snelheid en meer energie

Over 3 maanden liggen de opvolgers van de huidige iPhone 6 en de iPhone 6 Plus in de winkel en deze week lekte er al wat informatie uit over de nieuwe toestellen. Dat ze qua vorm en afmetingen veel lijken op de huidige iPhones zal geen verassing zijn maar intern gaat er toch wel het e.e.a. veranderen. Door gebruik te maken van verbeterde componenten zal het energieverbruik drastisch afnemen en de snelheden zullen toenemen.

Uit een uitgelekte foto van een iPhone 6S prototype met een logic board kunnen we opmaken dat Apple de iPhones gaat voorzien van Qualcomm’s 9X35 Gobi modem platform. Deze chip is in staat 2x de downloadsnelheid te verwerken van de huidige iPhone 6 (Plus) chip. Je moet dan denken aan snelheden van 300 Mbps. Uploaden gaat tot maximaal 50 Mbps en de snelheid is natuurlijk afhankelijk van het mobiele 4G netwerk. De processor van de Qualcomm chip gebruikt ook minder energie.

Het moederbord van de nieuwe iPhone 6s en de iPhone 6s Plus is ook kleiner zodat er ruimte overblijft voor een grotere accu. Samen met de power-saving opties van iOS 9 zullen we in het najaar vermoedelijk nieuwe iPhones zien die langer meegaan op een acculading dan de huidige iPhones. We tekenen daarbij wel aan dat die energie ook deels weer opgeslokt zal worden door het Force Touch display die de iPhone 6S (Plus) volgens geruchten krijgt.
chip