New York Times gebruikt Hipstamatic iPhone foto’s op voorpagina

De New York Times heeft maandag een aantal foto’s gepubliceerd op de voorpagina die zijn gemaakt met een iPhone en de Hipstamatic applicatie. De foto’s zijn gemaakt in Afghanistan door Damon Winter, fotograaf van de New york Times. Video’s maakte hij met zijn Canon EOS 5D Mark II maar voor zijn foto’s gebruikte hij zijn iPhone en de Hipstamatic applicatie. Via Hipstamatic kan je iPhone foto’s voorzien van een kader of gebruik kan maken van een filter.

Hipsamatic is te koop via de App Store voor € 1,59 Via de applicatie kan je aanvullende filters kopen voor € 0,79 waardoor Hipstamatic niet echt interessant is want er zijn betere applicaties die hetzelfde doen en soms ook nog eens gratis.

Damon is niet de eerste pers fotograaf die gebruik maakt van een iPhone in Afghanistan, AP fotograaf David Guttenfelder publiceerde eerder dit jaar foto’s die gemaakt zijn met een iPhone en als je de onderstaande foto ziet begrijpen we best waarom pers fotografen liever een iPhone gebruiken in plaats van een Canon EOS 5D Mark II.

Via: Gizmodo en Macstories