Netwerk problemen O2 vooral door toename dataverkeer iPhone

O2 de grootste telecom provider in Engeland heeft al geruime tijd ernstige netwerk problemen in Londen. Vooral het laatste half jaar is het vaak niet mogelijk om normaal gesprekken te voeren en is data verkeer nauwelijks mogelijk.

In een interview met de Financial Times biedt Ronan Dunne, CEO van Telefónica O2 UK zijn verontschuldigingen aan voor de netwerk problemen. De oorzaak ligt volgens Dunne vooral bij het groeiende aantal smartphones, zoals de iPhone op het O2 netwerk.

O2 had in Engeland tot november het exclusieve recht op de verkoop van de iPhone. Sinds de verkoop van de iPhone is het dataverkeer op het O2 netwerk verachtienvoudigd. Volgens Dunne zorgde dat voor een explosieve groei van het dataverkeer. Op sommige momenten kon in Londen zelfs niet eens meer gebeld worden via het O2 netwerk. Vorige week lag het netwerk zelfs 48 uur geheel plat.

In Nederland hebben telecom providers ook steeds vaker last van totale “blackouts” van het netwerk. Of dat met de toename van het gebruik van smartphones te maken heeft is niet duidelijk. Wij hebben het zelf alleen in een klein gebied geconstateerd en die problemen zijn vergelijkbaar met de O2 problemen in Londen.

o2_iphone

Bron: Modmyi.com