Nest Weave laat je connected home producten werken met het works with Nest-programma

Nest kondigde gisteren een aantal updates aan van het Works with Nest-programma, op dit moment het meest uitgebreide platform voor ontwikkelaars van connected home-producten. Via Nest Weave, het door Nest ontwikkelde communicatieprotocol is het mogelijk om Works with Nest apparaten rechtstreeks met elkaar en met andere Nest-producten zoals de Nest thermostaat, Nest Protect en de Nest Cam te laten communiceren.

Nest Weave gebruikt minder energie zodat bijvoorbeeld het Linus-slot van Yale vanaf volgend jaar ook onder het Works with Nest-programma valt. Nest Weave  voorziet je connected home devices van een veilige, robuuste, betrouwbare communicatie van apparaat tot apparaat over netwerken in je huis. Na een software-update kunnen apparaten via Nest Weave met Nest-apparaten communiceren. Nest Weave levert betrouwbare signalen over meerdere netwerken via een veilig zelf-herstellend mesh-netwerk. Als één apparaat of je wifi uitvalt, blijven de andere apparaten in het netwerk functioneren. Vooral handig voor je Nest Cam en de Nest Protect rookmelders. Nest Weave draait op apparaten met een enkele processor en vereist niet meer dan 64 KB RAM-geheugen. Een apparaat dat Thread en Weave gebruikt kan jarenlang meegaan op één enkele batterij. Dit lost talrijke problemen op voor kleine apparaten met een beperkte stroomvoorziening. De Nest Weave beveiligingsstack beschikt over eigen applicatie specifieke encryptiesleutels, zodat een hacker die inbreekt in de terrasverlichting niet meteen ook de voordeur kan openen.

Nest Cam API

Software ontwikkelaars kunnen nu ook hun producten verbinden met de Nest Cam dankzij de nieuwe camera-API. August, Mimo, Petnet, Philips hue en Skybell zijn de eerste die producten met Nest Cam-integratie lanceren om beter in verbinding te staan met wat er thuis gebeurt en meer veiligheid te verzekeren. Denk dan aan apparaten die zichzelf aanschakelen als er iemand in huis is of op afstand een deur opnemen voor iemand die een pakje komt brengen. Nest maakt zelf al gebruik van de verbinding van de Nest Cam met de Nest Protect. Als er rook- en koolmonoxidemeldingen zijn gaat de Nest Cam automatisch aan en worden er videobeelden in de Nest cloud opgeslagen.
wwn
Bedrijven die vanaf deze maand gebruik maken van de Nest Cam API zijn August: zodra iemand de deur ontgrendelt toont de Nest Cam een korte video die rechtstreeks vanaf de August-app kan worden bekeken, Skybell:  schakel de Nest Cam in of uit via de Skybell-app en als Nest Cam beweging detecteert terwijl er niemand thuis is, zal hij SkyBell instrueren om de opname te starten, Mimo: de Mimo romper en de babymonitor van Mimo houden de baby in de gaten houden terwijl hij slaapt. En zodra de baby beweegt, kan Mimo samenwerken met Nest Cam om de ouders te tonen wat er in de kinderkamer gebeurt, Petnet: kan samenwerken met Nest Cam om een momentopname naar de Petnet-app te verzenden om baasjes te laten weten wanneer hun huisdieren eten, Philips Hue: als Nest Cam beweging detecteert terwijl er niemand thuis is kan de Philips Hue verlichting in en -uitgeschakeld worden, alsof er iemand thuis is.

De camera-API is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Nest Weave, Nest clouddiensten en Nest App-integratie zal in 2016 beschikbaar zijn voor ontwikkelaars.