Nest producten weten dankzij je iPhone of Android nu beter wanneer je weg bent en zijn beter toegankelijk voor gezin

De Nest app krijgt later vandaag een belangrijke update die het mogelijk maakt om meerdere Nest accounts aan je huis te koppelen. Nu moet een gezin via 1 Nest account de Nest apperatuur in huis bedienen maar na de update van vandaag kan de hoofdgebruiker gezinsleden uitnodigen om via een eigen Nest account de Nest hardware in huis (op afstand) via de app of online te bedienen. Nieuw is ook de Home/Away Assist die samen met de sensoren van de Nest apparatuur in je huis en via je iPhone of Android kan zien of er iemand thuis is.

Family Accounts

Via de persoonlijke Nest Family Accounts kunnen maximaal 10 personen Nest-producten in je huis bedienen. Het delen van één Nest-account met je hele familie is dus niet meer nodig. Net als met één gezamenlijk account ontvang je nog steeds berichten van je Nest Protect, Nest Cam en kan je de Nest Thermostaat instellen. Nieuw is dat je met een persoonlijk account ook een kopie krijgt van het maandelijkse Home Report. In deze status update zie je of je energie hebt kunnen besparen en of er meldingen zijn geweest van je Nest Protect.
nest-family
Home/Away Assist

Nieuw is ook de Home/Away Assist. Nest-producten weten al wanneer je thuis bent, en wanneer niet en kunnen ze zich daar ook aan aanpassen. Ze kunnen bijvoorbeeld de verwarming aan- of uitzetten, of het licht aan- of uitdoen. Home/Away Assist maakt gebruik van deze lerende algoritmes en activiteitsensoren die in de Nest-producten zitten. Samen met de locatie van je iPhone of Android kan Nest nu ook bepalen of er iemand thuis is.
nest away
Je Nest thermostaat zal nu op Away springen als echt iedereen uit huis is en niet als er nog iemand op een andere verdieping zit. Als je een Nest Cam hebt kan je via de Home/Away Assist de Nest Cam inschakelen automatisch inschakelen wanneer de laatste persoon uit huis vertrekt, en uitschakelen wanneer er weer iemand binnenkomt. Zo kan de Nest thermostaat ook de verwarming inschakelen als er iemand thuiskomt. Producten die voorzien zijn van het Works With Nest-label kunnen de Home/Away-assist functie ook gebruiken.

Nest geeft aan dat ze de privacy van haar gebruikers serieus neemt. Nest volgt met de nieuwe Home/Away Assist functie niet waar je naartoe gaat. Het is alleen van belang of je thuis of weg bent. Daarmee is het natuurlijk ook de ideale manier voor inbrekers of hackers om te zien of er iemand thuis is. Nest gebruikt je informatie veilig door verbindingen te versleutelen.

Om Home/Away Assist en Family Accounts te gebruiken moet je de nieuwste update van de Nest app downloaden.

Hier kan je onze uitgebreide reviews lezen van alle Nest producten:  de derde generatie Nest thermostaat, Nest Protect en de Nest Cam.
nest reviews