Nest introduceert de Nest Cam, tweede generatie Nest Protect, iOS software update en de Nest Thermostaat krijgt update

Nest introduceerde gisteren de Nest Cam, de tweede generatie Nest Protect, een iOS software update en gebruikers van een Nest Learning Thermostat ontvangen via een firmware update nieuwe functionaliteiten.
Nest Cam
Nest Cam

De Nest Cam kan full HD 1080p video registreren met bewegingsdetectie en verbeterd nachtzicht. Via de Nest Cam kan je live video streamen via WiFi naar je iPhone of Mac. Veel functionaliteiten zijn afkomstig van de Dropcam. Nieuw is dat je de Nest Cam via een magnetische standaard kan bevestigen op metaal maar je kan hem ook bevestigen op een muur of een universeel mini statief gebruiken. Het streamen van video gaat via 2048-bit RSA encryptie en de overdracht verloopt via een veilige 128-bit SSL-verbinding. Er zijn activity zones te gebruiken zodat je een notificatie ontvangt als er activiteit gedetecteerd wordt in een specifieke zone.

Nest Aware

De online videoregistratie Nest Aware kost 30 euro per 30 dagen. Er is ook een 10-daagse registratie bundel te koop voor €10. Nest Cam gebruikers kunnen online video terugkijken tot maximaal 30 dagen in het verleden. Zo kan je momenten terugkijken en van content video’s en timelapses creëren en delen tot een maximale lengte van drie uur.

Nest Cam + YouTube

Nest is onderdeel van Google en maakt ook slim gebruik van de live streaming functies van YouTube Live. Zo gaat YouTube-persoonlijkheid Justine Ezarik, beter bekend als iJustine de Nest Cam gebruiken om haar special events live te streamen. Via www.youtube.com/nest, Nest’s YouTube-kanaal zijn vanaf nu ook live video’s van puppy’s kan bekijken of gewoon video’s van prachtige landschappen.

De Nest Cam is begin juli in Nederland en België te koop voor €199
Nest Protect
Nest Protect

De tweede generatie rook- en koolmonoxidemelder Nest Protec is de eerste melder met een speciaal ontworpen Split-Spectrum Sensor. Deze sensor maakt gebruik van twee golflengtes aan licht om onderscheid te maken tussen verschillende soorten vuur. Daardoor is het nu mogelijk om snel en langzaam brandende vuren snel te detecteren. De Nest Protect laat gebruikers via gesproken tekst en via de app weten of het alarm werkt en veilig is en heeft een levensduur tot tien jaar. Ook kunnen de alarmsignalen van Nest Protect vanaf nu uitgeschakeld worden via de nieuwe Nest-app. Met de app is het ook mogelijk om de sensoren, het vermogen, de WiFi-verbinding, microfoon en luidspreker te testen vanaf je iPhone.

De lichtring schijnt vanaf nu nog feller voor een verbeterd Lichtpad en de Nest Protect controleert eens per maand automatisch zonder overlast of de luidspreker en microfoon nog werken, via een ingebouwde microfoon. De opnieuw ontworpen achterkant van de Nest Protect maakt het nog makkelijker deze recht te bevestigen aan het plafond of aan de wand. Ook maakt het gemakkelijk te openen batterijcompartiment het nog eenvoudiger de batterijen te vervangen. Daarnaast maakt Nest Protect gebruik van Bluetooth Low Energy (BLE) om het koppelen tijdens de setup te verbeteren.

De nieuwe Nest Protect is vanaf nu verkrijgbaar via nest.com/nl voor €119 en zal volgende maand verscheept worden.

Nest-app 5.0

De gratis software update voegt nieuwe functies toe aan zowel de eerste als de tweede generatie Nest Learning Thermostats en een nieuwe integratie met de Nest Protect zorgt ervoor dat Nest-gebruikers zich nog veiliger en comfortabeler kunnen voelen. De nieuwe gratis Nest App geeft Nest Learning Thermostat gebruikers vanaf nu ook notificaties wanneer de temperatuur dusdanig daalt dat er kans is op bevroren leidingen. Als je een Nest Protect in huis hebt en een Nest Thermostat dan zijn de meldingen van rook of koolmonoxide op de Nest Thermostat te zien. Nieuw is ook dat alle Nest-producten vanuit één Android- of iOS app zijn aan te sturen of via de browser van je Mac of PC. Tony Fadell, CEO van Nest:

Onze visie was het creëren van een thoughtful home – een huis dat zorgt voor zichzelf en haar bewoners. Nu, vijf jaar later, valt alles op zijn plek. We hebben een portfolio ontwikkeld met de beste producten binnen hun klasse. Producten die op zichzelf werken, maar nog meer kunnen als ze met elkaar verbonden zijn. We werken samen met meer dan 9.000 developers om alles – van wasmachines en drogers tot aan auto’s – met onze thermostaat, rook- en koolmonoxidemelder en camera samen te laten werken. Nest-producten worden nu al in meer dan 190 landen gebruikt, via verschillende platforms en verkrijgbaar bij vrijwel alle verkooppunten. Het resultaat? Energie bespaard, levens beschermd en talloze herinneringen opgenomen en gedeeld.”

De Nest-app 5.0 is vanaf vandaag gratis beschikbaar via de App Store.

nest App
De Nest Learning Thermostat software 4.5 update zal vanaf vandaag uitgerold worden en als het goed is zullen alle Nest Thermostat gebruikers deze update de komende twee weken ontvangen. De software update voegt nieuwe functies toe aan zowel de eerste als de tweede generatie Nest Learning Thermostats. Nest stuurt vanaf nu een bericht naar je smartphone als het te koud wordt in huis en wanneer de leidingen in huis gevaar lopen te bevriezen. Wanneer het huis weer op temperatuur is, laat Nest je dat ook weten. Als je een Nest Protect hebt geïnstalleerd, dan zijn nu ook meldingen van rook of koolmonoxide op de Nest Thermostat te zien.