Negenjarige maakt iPhone applicaties

Op verjaardagen krijg ik vaak kromme tenen als een familielid trots een nieuwe iPod touch laat zien aan mijn zoontje van vier. Zijn reactie is dan meestal “mooi hoor ik heb ook een iPhone”. (mijn oude iPhone 2G) De tenenkrommende schaamte is na het lezen van een bericht over Lim Ding Wen uit Singapore enigzins verdwenen.

Lim gebruikt sinds zijn tweede levensjaar al een Mac en schrijft nu op 9 jarige leeftijd al iPhone applicaties. Lim zit in de vierde klas van de basisschool en kan al overweg met 9 programmeertalen. Inmiddels heeft hij al 20 programmeerprojecten afgerond.

Lims meest recente project is een applicatie voor de iPhone: Doodle Kids. Een digitale vingerverf applicatie die hij speciaal heeft gemaakt voor zijn jongere zusjes van 3 en 5 jaar oud. Doodle Kids is een gratis web applicatie maar is ook te downloaden in de App Store.

De vader van Lim werkt bij een IT-bedrijf en maakt ook applicaties voor de iPhone. Vader en zoon kijken elke avond naar de downloadstatistieken van de App Store om te zien welke applicaties het meeste zijn gedownload.

Op dit moment werkt Lim aan Invader Wars een spel voor de iPhone.

Meer informatie: virtualgs.larwe.com

Bron: Reuters