Nederlandse chipfabrikant NXP mogelijk hofleverancier van NFC-chip voor de iPhone 6

Geruchten over near field communicatie (NFC) in een toekomstige iPhone zijn sinds de iPhone 4 een jaarlijks terugkerend ritueel. Het zal dus geen verrassing zijn dat de analisten van Morgan Stanley vermoeden dat Apple de iPhone 6 gaat voorzien van NFC technologie om de markt van mobiele betalingen open te breken.

Tot nu toe komt mobiel betalen via een smartphone nog niet echt van de grond. Je kan een sticker op je iPhone plakken om mobiel te betalen maar dat is niet echt handig. De iPhone 6 met ingebouwde NFC-chip zou het mobiel betaalverkeer kunnen openbreken. Door de populariteit van de iPhone zou het wel eens de eerste echte commerciele start van NFC-betalen kunnen worden.

Leuk detail is ook dat Morgan Stanley heeft vernomen dat Apple de benodigde hardware in Nederland gaat inkopen bij NXP. Dat gerucht verscheen al eerder en ook vandaag liet het Eindhovense bedrijf weten het gerucht niet te kunnen ontkennen noch te kunnen bevestigen. Deze zomer zal duidelijk worden of  de Nederlandse chipfabrikant NXP hofleveranciers zal worden van NFC-chips voor de iPhone 6.

Het is vooralsnog volstrekt onduidelijk of er ook echt NFC-technologie in de iPhone 6 zit, Apple nam eerder juist afstand van mobiel betalen via NFC omdat je dat ook met de radiosignalen kan doen van de iBeacon technologie die Apple zelf heeft ontwikkeld.

nfc2