NAVV Benelux goedkope maar goede navigatie software voor de iPhone

Het Nederlandse Appstores BV lanceerde eerder deze maand de NAVV navigatie software voor de iPhone. Binnen 12 uur na de lancering had de navigatie software in de App Stores in Italië, Spanje, Portugal, Noorwegen en Duitsland al een nummer één notering te pakken. Vooral het laatste land is opmerkelijk omdat iPhone gebruikers in Duitsland net als in Nederland gebruik kunnen maken van de gratis Navigon navigatie software van Deutsche Telekom het moederbedrijf van het Nederlandse T-Mobile.

NAVV maakt op dit moment alleen navigatie software voor de iPhone en naast de Benelux versie is er ook software te koop voor Duitsland & Zwitserland, Engeland & Ierland, Italië, Spanje en Portugal en Scandinavië. Wat opvalt is de prijs van de software die voor elk land gelijk is, voor slechts € 4,99 koop je een volledig navigatie pakket. De turn-by-turn navigatie software heeft naast de goedkope aanschafprijs nog een groot voordeel, het werkt standalone op een iPhone en werkt zonder dataverbinding. Met het kaartmateriaal zit het ook goed want dat is afkomstig van Tele Atlas met partners als Tom Tom en Navigon. De kaarten van de NAVV software zijn dus niet verouderd en zijn van maart 2010.

De NAVV Benelux navigatie software die wij hebben getest is volwaardige navigatie software inclusief gesproken turn by turn aanwijzingen, snelheidswaarschuwingen, 3D oriëntatiepunten waarop je via pinch bewegingen kan inzoomen met realistische kaartweergave. Op de kaart zelf kan je overigens ook eenvoudig in en uit zoomen. De software is tevens voorzien van een adventure mode met gebruik van een digitaal kompas en geografische coördinaten.

De NAVV navigatie applicaties zijn geschikt voor de iPhone 3G, 3GS, 4 en de iPad 3G. De NAVV Benelux software met nauwkeurige en actuele NAVV kaarten van Nederland, België en Luxemburg is te koop via de App Store voor € 4,99

Bij de beschrijving van de NAVV navigatie software in de App Store staat dat de software ook geschikt is voor de iPad en de iPod Touch. De iPod Touch heeft geen GPS en de NAVV software is daardoor niet te gebruiken met een Touch. Op de iPad 3G werkt de software wel alleen niet beeldvullend op volledige resolutie.