NASDAQ iPhone applicatie met tweet gegevens

Op de NASDAQ (schermenbeurs) worden vooral aandelen van technologische bedrijven verhandeld zoals Apple maar het is ook de grootste aandelenbeurs van de Verenigde Staten waar meer dan de helft van de in de Verenigde Staten verhandelde fondsen worden genoteerd. De NASDAQ bestaat uit de Nationale markt en de SmallCap markt. Sinds vandaag is er een NASDAQ Portofolio Manager voor de iPhone waarmee  je ook de tweets die over beursgenoteerde bedrijven gaan zoals Apple (AAPL) in de gaten kan houden. Je hebt toegang tot real-time gegevens van diversen aandelen maar ook indrukwekkende grafieken die je kan zien als je, je iPhone in landscape mode gebruikt.

nas2

Als je een aandeel bekijkt in de normale horizontale weergave en een swipe naar rechts doet zie je de allerlaatste tweets over het aandeel. De tweets worden aangeboden via StockTwits een twitter service met gegevens over aandelen. NASDAQ maakt gebruik van de StockTwit’s APIs en niet die van Twitter. Voordeel is dat je de mogelijkheid hebt om beter te zoeken naar gegevens via de tweets over een aandeel.

nas

Via de NASDAQ applicatie is het eenvoudig om een portfolio bij te houden door het aantal aandelen in te voeren, een bedrag en de datum. Ook een NASDAQ aandeel Watch List behoort tot de mogelijkheden. Het is niet mogelijk om via de applicatie aandelen te kopen of te verkopen.

De NASDAQ Portofolio Manager is gratis verkrijgbaar via de App Store.

nas3

Bron: TechCrunch