Nach Mobiel nu ook voor de iPhone

KoninginneNach (Kewnenginnenâch) is een jaarlijks gratis toegankelijk openlucht muziekfestival in het centrum van Den Haag. Het vindt plaats in de nacht voor Koninginnedag. Naast optredens in de openlucht is er ook veel live muziek in cafés. De nacht voor Koninginnedag wordt in Den Haag al langer uitbundig gevierd, voordat het in 1989 een officiële status als muziekfestival kreeg.

Dit jaar pakt de festival organisatie flink uit met Nach Mobiel. Met Nach Mobiel kan de bezoeker van de Haagse KoninginneNach zijn mobiele telefoon als toegangskaartje gebruiken maar heb je ook de complete festivalgids op je mobiele telefoon. Wethouder Henk Kool (PvdA) lanceerde op 15 maart jongstleden Nach Mobiel al voor gebruikers van “normale” mobiele telefoons. De iPhone versies zijn nu beschikbaar. 

176

Via de gratis iPhone versie krijg je toegang tot gegevens met festivalinformatie, nieuws, updates, sponsorinformatie en met de betaalde iPhone versie is mobile ticketing geïntegreerd in de applicatie. Kortom de App is je ticket voor toegang tot speciale Nach Mobiel plusconcerten tijdens de KoninginneNach. Je laat het scherm van je iPhone zien en je hebt toegang tot de binnenoptredens van de Nach in Theater aan het Spui, Asta of Dudok.

177

De iPhone applicaties zouden al op 16 april beschikbaar zijn maar zijn pas gisteren verschenen in de App Store. Ruim op tijd voor de  Koninginnenach die wordt traditioneel gehouden op 29 april. Tijdens de Nach treden Leona, Lucky Fonz III & his Orchestra, Moke, Shorland acoustic with strings, Don Diablo, ISIS, Jody Meyer en anderen op. 

42

Nach Mobiel voor de iPhone is gratis verkrijgbaar in de App Store

Nach Mobiel met Passepartout is te koop voor 6,99 euro

Meer informatie over Koninginnenach via de website: www.koninginnenach.nl

178