Na veel experimenten geeft HP toe dat ze meer verstand heeft van inkt en printers

Hewlett-Packard stopt met de productie van de TouchPad tablets en smartphones. Door de overname van Palm waren de smartphones nog zeer herkenbaar als Palm Pre’s in een nieuw jasje. HP kocht in april 2010 Palm voor 1.2 miljard dollar en kreeg daarmee het webOS-besturingssysteem in handen. HP lanceerde aan het begin van 2011 twee nieuwe smartphones (Pre 3 en Veer) en een TouchPad tablet. De WiFi TouchPad was vanaf de zomer te koop in de Verenigde Staten maar het bleek al snel geen succes te zijn. De 3G TouchPad zou later dit jaar op de markt verschijnen. BestBuy had er 270.000 op de plank liggen maar wist minder dan tien procent van die voorraad te verkopen.

Vorig jaar bleek dat door de komst van de iPad de verkoop van Hewlett-Packard netbooks volledig was ingestort. HP maakte toen al bekend dat ze van plan was om te stoppen met de productie van netbooks.

In 2010 introduceerde HP ook de HP Slate, een plastic iPad killer die op windows 7 draaide, je begrijpt het al ook dat was geen succes. Gelukkig hebben ze bij HP wel verstand van inkt en printers.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=CzVycdgzLQI’]