Na iPhone 3GS met korting voor studenten nu ook ING Stufi App

Traditioneel bankieren studenten voornamelijk via de ABN AMRO en de Rabobank. De ING wil de toekomstige boven modaal verdienende studenten graag binnenhalen en beloond studenten die een rekening openen met een iPhone 3GS met ruim €100 korting. De ING heeft geld genoeg voor dit soort acties want onlangs stak de Nederlandse staat 10 miljard euro in ING om de kredietcrisis te kunnen overleven. Dat geld moet natuurlijk ook weer terug en daarom wil ING graag studenten binnen halen. Naast de iPhone met korting heeft ING nu ook een iPhone applicatie speciaal voor studenten: Stufi. Studenten kunnen met hun door de belastingbetaler gefinancierde iPhone 3GS zien wanneer er weer studiefinanciering op hun rekening staat.

De applicatie bestaat uit een aftelklok waardoor een student kan zien hoeveel dagen, uren en minuten het duurt voordat er weer studiefinanciering op de rekening staat. De applicatie is ook voorzien van een saldoknop waardoor er met een klik naar de ING gebeld kan worden waarna de bank je iPhone 3GS telefoonnummer herkent en je een SMS stuurt met het actuele saldo. Voor deze dienst moet je wel geabonneerd zijn op ING saldoSMS.

In de applicatie zit ook nog een nogal suffe optie om digitaal strootjes te trekken. ING noemt het een gadget waarmee je kan bepalen wie aan het korte eind trekt als er afgewassen of gekookt moet worden.

stro

In de Postbank tijd hadden studenten nauwelijks een rekening bij de Postbank. Dit had er mee te maken dat overschrijvingen van bijvoorbeeld bijbaantjes en donaties van ouders om het einde van de maand te halen altijd later op de rekening stonden dan bij een traditionele bank. Soms zaten er wel drie dagen tussen. Voor de studiefinanciering aftelklok applicatie hanteert ING overeengekomen stortingsdata met de IB-groep. Het advies van de ING is wel om vooraf te checken wat het saldo van je ING rekening is omdat door omstandigheden de gegevens van de aftelklok kunnen afwijken.

De Stufi iPhone applicatie is gratis verkrijgbaar via de App Store.

aftellen