Na het succes van Final Cut X is Apple weer begonnen met de verkoop van Final Cut Studio

Apple is in de Verenigde Staten weer voorzichtig begonnen met het verkopen van de Final Cut Pro video editing suite. Na de release van Final Cut X heeft Apple veel kritiek ontvangen over de software die niet professioneel meer zou zijn. Final Cut X kreeg daardoor al gauw de bijnaam iMovie X.

Final Cut Studio met part number MB642Z/A is sinds vandaag in de Verenigde Staten weer te koop via Apple voor $999. De software is niet meer te koop via de Apple Retail Stores maar ook niet via de Online Apple Store. Downloaden via de Mac App Store is waarschijnlijk geen optie vanwege de vele gigabytes aan data maar via telefonisch contact met Apple kan je vermoedelijk ook in Nederland weer aan de software komen.

De Final Cut Studio suite bestaat uit de Final Cut Pro 7 video editing software, Motion 4, Soundtrack Pro 3, DVD Studio Pro 4, Color 1.5 en Compressor 3.5. Na de release van Final Cut X stopte Apple met de verkoop van de software waardoor er zelfs grote video productie huizen in de VS failliet zijn gegaan omdat ze volledig hadden geinvesteerd in hardware die volledig aansluit bij de Final Cut Studio suite. Apple beloofde snel updates voor Final Cut Pro X maar tot nu toe zijn pro’s nog niet echt tevreden over de software.