Na Downing Street 10 is de iPhone nu ook verbannen uit het Duitse parlement

Onlangs kon je op MobileMac al lezen dat iPads en iPhones verboden zijn in Downing Street 10, zeg maar het Torentje van de Engelse premier. Ook in het Duitse parlement, de Bundestag zijn iPhones niet meer welkom. Parlementariërs worden geacht om gebruik te maken van een toestel met incriptie en daar valt de iPhone niet onder.

De Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik, wat vergelijkbaar is met de Nederlandse AIVD zorgt ervoor dat parlementariërs alleen nog gebruik kunnen maken van gecertificeerde telefoons met encryptiesoftware en die is niet compatibel met iPhones. In oktober bleek dat de NSA de telefoon van Duitse bondskanselier Angela Merkel had afgeluisterd.

In Nederland maken vrijwel alle Eerste en Tweede Kamerleden nog gewoon gebruik van een iPhone en een iPad. Blijkbaar hebben we hier niets te verbergen? De Amerikaanse overheid beschikt over tools waarmee ze microfoons van laptops en smartphones kunnen afluisteren. Zo is het mogelijk om op afstand gesprekken af te luisteren. Meer over de afluisterpraktijken van de NSA kan je hier lezen.

Update: NOS op 3 sprak met een aantal Tweede Kamerleden over de afluisterpraktijken. De uitzending (eerste onderwerp) kan je hier zien.

nsa