MoviePeg, handige iPhone en iPad standaard om films te kijken

MagneticNorth (mN) is een Engels design bedrijf wat niet alleen online content ontwerpt voor de groten der aarde zoals de BBC, Kellog’s en Tate maar ook de MIXA USB cassette heeft bedacht, kunst projecten maakt zoals Cinema Redux en ook nog iPhone Apps ontwikkeld zoals Biscuit Tin. Daarnaast hebben ze een zeer handige standaard voor de iPhone en de iPad ontworpen. De MoviePeg for iPhone is een portable iPhone standaard waarmee je niet alleen video’s kan zien op je iPhone zonder hem vast te houden maar ook handig voor als je een iPhone uitleent aan kinderen, het lezen van recepten of als standaard in combinatie met een wekker applicatie, etc, etc.

De MoviePeg is verkrijgbaar in 6 kleuren die geïnspireerd zijn op films, Black Rain, Yellow Submarine, Soylent Green, Blue Velvet, Pretty in Pink en Red Dawn. De MoviePeg is gemaakt van gerecycled materiaal wat het meest lijkt op hard rubber wat nog nauwelijks te buigen is.

De MoviePeg is in zowel horizontale als verticale positie te gebruiken. De inkeping in de MoviePeg is zo ontworpen dat standaard altijd aan de achterkant van je iPhone zit. Door de MoviePeg in horizontale positie onder of boven de HOME knop van je iPhone te bevestigen verander je de kijkhoek. Het bevestigen werkt snel en eenvoudig.

De MoviePeg is zeer handig om films te kijken. Als je een case gebruikt voor je iPhone zal je die er eerst moeten afhalen want de MoviePeg is zo ontworpen dat een iPhone 3G en de iPhone 3GS precies de uitsparing past. Voor de iPhone 4 verschijnt er binnenkort een aangepaste MoviePeg.

Naast de MoviePeg for iPhone is de MoviePeg for iPad inmiddels ook te bestellen via een pre-order. Handig omdat je de iPad niet meer hoeft te laten leunen tegen tassen of boeken. MoviePeg for iPad is ook zeer geschikt om films te kijken, recepten te lezen tijdens het koken en om de iPad uit de chocolade handen van kinderen te houden. MoviePeg for iPad is verkrijgbaar in Pitch Black en Clockwork Orange in een gelimiteerde oplage van slechts 1000 stuks.

De MoviePeg for iPhone is online te koop via movie-peg.com en kost £4.99 inclusief verzendkosten betaal je £7.49. Dat is met de huidige dagkoers zo’n 9 euro. MoviePeg for iPad is nu te bestellen via een pre-order voor  £12.99 (€ 15 inclusief verzendkosten). Betalen kan via PayPal.

MagneticNorth gaf ons 6 extra MoviePegs die we mogen weggegeven, vanmiddag plaatsen we dit bericht om 12 uur ook op ons iPhone Nieuws blog en daar kan je lezen hoe je een MoviePeg for iPhone kan bemachtigen.