Mophie Outride maakt van je iPhone een fake GoPro

Mophie introduceerde deze week de Outride, een behuizing voor je iPhone plus een app om van je iPhone een fake GoPro te maken en meteen video’s te delen. Het is niet de eerste waterdichte behuizing voor de iPhone 4 (S) maar wel een van de betere die binnenkort te koop zal zijn.

De behuizing gaat tussen de $129.95 en $149.95 kosten en als je daar het bedrag van je iPhone bij optelt dan heb je een zeer kostbare action camera als er iets mis gaat. Een GoPro met standaard behuizing kost gemiddeld zo’n €280. De Mophie Outride inclusief iPhone al gauw zo’n 750 euro.

De Mophie Outride behuizing met een groothoek lens van 170 graden. Ter vergelijking een GoPro heeft standaard een field of view (groothoek) van 127 of 170 graden met een maximale resolutie van (1920×1080) 1080p.

Net al een echte GoPro is de Mophie Outride binnenkort te koop met verschillende accessoires om je Mophie Outride op je surfplank of helm te monteren. De Mophie Outride app verschijnt later deze maand in de App Store.

Mophie kan binnenkort ook een gang naar de rechtszaal verwachten vermoeden wij want om de behuizing af te sluiten gebruikt Mophie een identiek systeem als de GoPro behuizing. Ook de mount is vrijwel identiek aan die van de GoPro en dat jatwerk is dan toch wel weer een beetje jammer.

Leuk bedacht maar als je echt wil stunten en onderwater wil gaan koop dan een GoPro, die is er echt voor gemaakt.