Mogelijk massale terugroepactie voor 128GB iPhone 6 Plus vanwege geheugen defect

Een bug in de IC controller van het (TLC) NAND flash geheugen zorgt voor problemen bij iPhone 6 Plus gebruikers die een toestel hebben gekocht met 128GB opslagcapaciteit. Volgens Business Korea heeft de bug te maken met een geheugen defect. Als Apple dit probleem niet kan oplossen via een software update is het mogelijk dat er een terugroepactie moet komen voor alle tot nu toe verkochte 128GB iPhone 6 Plus toestellen.

Veel eigenaren van de 128GB iPhone 6 Plus iPhones klagen over het spontaan herstarten en het constant crashen van hun device. Gebruikers die al langer te maken hebben met dit probleem vermoeden dat het heeft te maken met de grote hoeveelheid aan apps die ze op hun toestel hebben staan.

Hopelijk gaat het om een software probleem maar omdat Apple in de iPhone 6 Plus gebruik heeft gemaakt van het minder stabiele TLC NAND geheugen denken insiders dat het probleem alleen via een hardware update of modificatie is te verhelpen:

“some in the industry think that if TLC flash is indeed the cause of the defects, Apple might recall all of the products that have been sold so far.”

Het is niet duidelijk waarom Apple geen gebruik heeft gemaakt van het stabielere MLC NAND geheugen wat in de meeste iPhones zit. Het nieuws komt op het moment dat Apple’s iPhone 6 Plus erg populair is. Apple heeft al een aantal keer de productie van de iPhone 6 Plus moeten opschroeven vanwege de grote vraag naar het toestel.

Update: inmiddels blijkt uit nader onderzoek dat er slechts weinig iPhone 6 Plus eigenaren last hebben van het probleem. Op het Apple Support Forum zijn slechts enkele klachten terug te vinden van gebruikers die last hebben van het bovenstaande probleem. Deze gebruikers hebben een ding gemeen, ze hebben 500 tot 1000 apps op hun 128GB iPhone 6 Plus geïnstalleerd. Apple is op de hoogte van de bug en werkt aan een oplossing.  De aanname dat het komt door het (TLC) NAND flash geheugen lijkt vooralsnog onjuist.

6plus